Home » Zaposli se u Planeti

Korak pokorak

Korak po korak NEW

Drago nam je da si zainteresovan da budeš u našem timu. Na ovoj stranici ćemo ti prikazati postupak selekcije i onboarding procesa kada jednom budeš započeo radne dane u Planeti.

Kada se upoznaš sa procesom, pogledaj trenutno oglašene radne pozicije i konkuriši

Processelekcije

Drago nam je da se nalaziš na ovoj stranici, dakle razmišljaš i želiš da postaneš deo našeg uspešnog tima. Divno. Hajde da ti predstavimo korake procesa selekcije.

Prijava

Čitajući naš objavljen oglas za posao, shvataš da se prepoznaješ u njemu, prijavi se tako što ćeš poslati svoj CV prema instrukcijama iz oglasa.

Nemamo otvorenu poziciju za tebe - postani deo naše baze.

1

Naš poziv

Ukoliko je tvoja prijava kompatibilna sa zahtevima oglašene pozicije, kontaktiraćemo te i zajedno dogovoriti termin intervjua.

Praktikujemo održavanje intervjua u prostorijama naše kompanije kako biste sa jedne strane osetili atmosferu naše kompanije, a sa druge strane, složićemo se da lični kontakt ništa ne može da zameni. Takođe ne isključujemo mogućnost da intervju održimo online ukoliko za tim postoje objektivni razlozi. 

2

Oči u oči sa Planetom

Ovo je prilika da se međusobno upoznamo i da sa nama podeliš svoje dosadašnje iskustvo, znanje, veštine i interesovanja, a mi tebi da predstavimo našu kulturu i upoznamo te sa zahtevima oglašene pozicije. Naše sjajne kolege će se potruditi da ti boravak sa nama bude prijatan. Broj intervjua i mogućnost dodatne provere znanja zavise od same pozicije.

3

Povratna informacija

Sa radošću ćemo javiti lepe vesti onima koji su ostavili najbolji utisak i za koje bismo voleli da postanu deo našeg tima.

Svakako, svi koje smo imali priliku da upoznamo će dobiti povratnu informaciju jer želimo da izrazimo zahvalnost za izdvojeno vreme i interesovanje za zaposlenjem u našoj kompaniji.

4

Dobrodošlica

Radujemo se tvom dolasku, čekamo te da zajedno osvajamo Planetu.

5

Postani deo naše Planete, prijavi se odmah:

Onboardingproces

Čestitamo! Na obostrano zadovoljstvo i radost postao si deo naše Planete. 

Kako bismo ti omogućili najbolji start, kreirali smo onboarding proces koji će ti pomoći u brzom prilagođavanju i postizanju uspeha. 

Evo kako će to izgledati:

Priručnik za novozaposlene

Nakon što si potpisao Ugovor o radu poslaćemo ti Priručnik za novozaposlene. Upoznaćeš se sa našim vrednostima, kulturom i tajnama uspeha. Pomoći će ti da razumeš kako radimo, učimo, postižemo rezultate, zabavljamo se, kao i koji su nam zajednički ciljevi i interesi.

1

Prvi radni dan

Dobrodošlicu očekuj od HR kolega ili menadžera maloprodajnog objekta, u zavisnosti od mesta rada, koji će te pozdraviti toplim i prijateljskim uvodom o Planeti. Upoznaćeš se sa kolegama, mentorom, dobićeš informacije o organizaciji i imaćeš priliku da pitaš sve što te zanima.

2

Plan obuke

Pravimo individualni plan obuke za svakog novozaposlenog. On je koncipiran tako da se prvo upoznaš sa kompanijom kao poslovnim sistemom (radnim okruženjem, pravilima ponašanja, internom komunikacijom), a zatim i sa konkretnim poslovima koje ćeš obavljati.

3

Obuka

Pružamo ti specijalizovanu obuku u skladu sa zaduženjima, procedurama i alatima koje koristimo u radu. Tokom obuke tim će ti pružati podršku, edukaciju, pomoć u razvijanju veština potrebnih za posao i samostalan rad. Dužina trajanja procesa obuke direktno zavisi od kompleksnosti posla i tvog prethodnog iskustva.

4

Evaluacija obuke

Tokom i nakon završene obuke ćemo evaluirati tvoje iskustvo i napredak.

5

Planetarniomladinci

Započni lagano

Ukoliko studiraš ili ideš u srednju školu, a želiš da zaradiš dodatni džeparac ili da stekneš prve radne navike, nudimo ti mogućnost da budeš deo našeg tima. Tvoj zadatak će biti da daš svoj doprinos na terenu i pomogneš kolegama u prodaji u srcu našeg biznisa. Imaćeš priliku da mnogo naučiš, budeš deo sjajne ekipe, a ko zna – možda i pronađeš svoje buduće zanimanje.

Potrebno je da imaš između 15 i 26 godina i da si učlanjen u omladinsku zadrugu. Ukoliko i nisi – bez brige, mi ti možemo pomoći da postaneš i da privremeno, povremeno ili sezonski budeš pomoć našim kolegama.

Imajući u vidu veliku mrežu Planeta Sport maloprodajnih objekata potrudićemo se da mesto tvog rada bude blizu tvog mesta stanovanja, tako da možeš biti na korak do Planete.

Postoji mogućnost i angažovanja na pozicijama u sedištu kompanije kao i u našim distributivnim centrima.

Započni lagano

Ukoliko studiraš ili ideš u srednju školu, a želiš da zaradiš dodatni džeparac ili da stekneš prve radne navike, nudimo ti mogućnost da budeš deo našeg tima. Tvoj zadatak će biti da daš svoj doprinos na terenu i pomogneš kolegama u prodaji u srcu našeg biznisa. Imaćeš priliku da mnogo naučiš, budeš deo sjajne ekipe, a ko zna – možda i pronađeš svoje buduće zanimanje.

Potrebno je da imaš između 15 i 26 godina i da si učlanjen u omladinsku zadrugu. Ukoliko i nisi – bez brige, mi ti možemo pomoći da postaneš i da privremeno, povremeno ili sezonski budeš pomoć našim kolegama.

Imajući u vidu veliku mrežu Planeta Sport maloprodajnih objekata potrudićemo se da mesto tvog rada bude blizu tvog mesta stanovanja. Tako da možeš biti na korak do Planete.

Postoji mogućnost i angažovanja na pozicijama u sedištu kompanije kao i u našim distributivnim centrima.

Upoznaj naš svet:

Odgovorina često postavljena pitanja

Kako izgleda struktura intervjua?

Intervju ima jednostavnu strukturu tzv. WASP format: 

W = Welcome (Dobrodošlica)

Međusobno upoznavanje.

Cilj dobrodošlice jeste da u prijatnoj atmosferi saznaš kako će izgledati struktura samog razgovora i da ti se ukratko predstavimo.

A = Acquiring Information (Pribavljanje informacija)

Ovo je suštinski deo razgovora gde imaš priliku da se predstaviš u najboljem svetlu. Ovo je tvoje vreme! 

S = Supplying Information (Davanje informacija)

U ovoj fazi imaš slobodu da postaviš pitanja koja su ti od značaja, a nismo im se posvetili u meri koja je tebi potrebna.

P = Parting (Opraštanje)

Ovo je vreme gde ćemo ti dati informacije o narednim koracima i na taj način završiti razgovor.

Koja pitanja mogu očekivati tokom intervjua?

Želimo što bolje da se upoznamo i ovo je prava prilika za to. Ono što nas zanima da čujemo od tebe jeste tvoje formalno obrazovanje, završeni kursevi, dodatni sertifikati, zanima nas detaljno tvoje prethodno radno iskustvo. Razgovaraćemo o tvojim vrednostima, motivima prijave, tvojim interesovanjima.

Od same pozicije zavisi da li će u okviru intervjua biti sprovedeno i testiranje, najčešće je u pitanju test iz excel-a ili case study.

Koje informacije mogu dobiti tokom intervjua?

Trudimo se da što detaljnije predstavimo našu kompaniju, naše vrednosti, našu organizacionu kulturu, organizacionu šemu, organizacionu jedinicu u kojoj bi radio, opis posla i kolege sa kojima bi sarađivao. Vrlo nam je važno da obe strane raspolažu sa dovoljno informacija za donošenje prave odluke.

Da li treba da postavljam pitanja tokom intervjua?

Naravno, tu smo da se međusobno upoznamo. Slobodno pripremi sva pitanja koja su ti značajna za ovaj proces. Podstičemo dvosmernu komunikaciju i dajemo detaljne odgovore.

Šta Planeta vrednuje kod kandidata?

Najveću važnost pridajemo tome da delimo iste vrednosti i da se uklapaš u kulturu naše kompanije. Cenimo i prepoznajemo motivisane kandidate, one koji imaju želju da zajedno sa nama stiču značajno profesionalno znanje, da postižu individualne i timske ciljeve i naravno kandidate koji su kompetentni da pruže svoj doprinos u radu.

Kome mogu da postavljam pitanja u toku procesa selekcije?

Uvek se možeš obratiti regruteru sa kojim si u kontaktu od početka procesa selekcije.

Dostupni smo našim kandidatima tokom trajanja celokupnog procesa selekcije, tako da, ukoliko nešto zaboraviš na samom intervjuu, slobodno nam piši kako bi raspolagao svim potrebnim informacijama.

Koliko obično traje proces selekcije?

Uobičajen period trajanja procesa selekcije je do dve nedelje od trenutka isteka oglasa.

 

Naravno, trajanje selekcije zavisi od specificnosti same pozicije, zahtevanog senioriteta i potrebnih znanja i kompetencija. U skladu sa tim, nemaju sve pozicije isti broj intervjua, što takođe utiče na ukupno vreme trajanja procesa selekcije.

Da li dobijam povratnu informaciju nakon završenog intervjua?

Svi kandidati koji su bili na intervjuu mogu očekivati povratnu informaciju o ishodu selekcije, bilo da je ona pozitivna ili negativna, jer poštujemo kandidata i njegovo uloženo vreme u proces selekcije. 

Ukoliko povratna informacija još uvek nije stigla do tebe, to najčešće znači da je proces selekcije još uvek u toku.

Da li ću imati mentora na početku rada?

Svakako. Možemo da se pohvalimo vrlo uređenom i sistematičnom pristupu svakom novom članu tima, koji počinje odmah od prvog radnog dana. Svaki novozaposleni dobija svog mentora i unapred pripremljen plan obuke za poziciju na kojoj počinje sa radom. Obuka novozaposlenih, u zavisnosti od pozicije, traje do tri meseca.